26 Woningen Burg. Dohmenplein Eygelshoven

Aan het Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven stonden al enkele jaren 48 woningen leeg welke niet meer voldeden aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Aannemersbedrijf Jongen uit Landgraaf zorgt voor de sloop van de woningen en de nieuwbouw van 26 levensloopbestendige en energieneutrale woningen. Levensloopbestendige woningen zijn woningen met het complete woon- en slaapgedeelte op de begane grond. Hergebruik van materialen en social return zijn zaken waar bij ontwerp en realisatie rekening mee wordt gehouden.

De 26 woningen worden verdeeld in een drietal blokken. Bij elk blok is sprake van het nodige hoogteverschil, zowel tussen de nieuw te bouwen woningen onderling als tussen de nieuw te bouwen woningen en de bestaande woningen. Met name de hoogteverschillen tussen de achterzijde van de nieuw te bouwen woningen en de bestaande woningen zijn hier en daar behoorlijk groot. Om deze hoogteverschillen op te vangen is circa 285 meter aan keerwanden van MBS Beton toegepast variërend in hoogte van 100 tot en met 250 cm.

Vanwege de (deels) beperkte ruimte en complexiteit van de opstellingen is gekozen om de keerwanden uit te voeren in het keerwandtype CLG van MBS Beton. Dit is een keerwandtype met een standaard werkende lengte van 100 cm per element. De hoekelementen zijn monoliet hoekstukken van 100 x 100 cm. Deze elementen zijn door de beperkte lengte gemakkelijk in de juiste positie te manoeuvreren.

Bekijk hier meer foto’s van het resultaat.

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01