Arbeidsverlichting door het Silage Safe afdeksysteem

MBS Beton heeft bij melkveebedrijf Heida in Rottum een sleufsilo van 40 meter lang en 12,20 meter breed geleverd inclusief Silage Safe afdeksysteem. Melkveebedrijf Heida bestaat uit 116 melkkoeien en 64 stuks jongvee met ongeveer 87 hectare grond.

De sleufsilo bestaat uit CLAGRI wanden. Voor de verharding zijn vloerplaten toegepast. Voor de opvang van perssappen en perculaatvocht is een waterput geplaatst.

In het verleden maakte de heer Mosselaar van melkveebedrijf Heida voor het afdekken van de kuil gebruik van autobanden en zandslurven wat volgens hem behoorlijk arbeidsintensief was. “Het Silage Safe afdeksysteem biedt veel arbeidsverlichting bij het kuilen”, licht de melkveehouder toe. Doordat de kuil voorheen ver boven de sleufsilo uitstak, was er sprake van voederverlies als gevolg van broei. Met de aanschaf van hogere sleufsilowanden in combinatie met het Silage Safe afdeksysteem verwacht de heer Mosselaar hier geen problemen meer mee te hebben. “De wind heeft geen enkele kans om bij het voer te komen omdat we de kuil strak dicht kunnen trekken.” Ook het maken van lasagnekuilen gaat hem makkelijk af met het Silage Safe afdeksysteem. “De kunststofdoeken hebben meerdere zomen en de stalen buizen in die zomen zijn in hoogte verstelbaar,” aldus de melkveehouder uit Noord-Groningen.

Klik hier voor meer foto’s van de geplaatste sleufsilo inclusief Silage Safe afdeksysteem. 

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01