Bermparkeerplaatsen van klinkerplaten

De Noordersingel in Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland, is een landelijke lintbebouwingsweg. De weg was aan een opknapbeurt toe. Het asfalt werd vervangen en tevens werden de naastgelegen parkeerstroken in de smalle berm aangepakt. Probleem bij de bestaande parkeerstroken was de verzakking en de begroeiing met gras en mos.

Gemeente Lansingerland is op zoek gegaan naar een passend alternatief. Zo ontstond het idee de parkeerplaatsen in de berm met betonplaten aan te leggen. Dat scheelt veel groen- en verzakkingsonderhoud.

Betonplaten ogen echter niet zo fraai. Zodoende besloot de gemeente betonnen klinkerplaten van MBS Beton toe te passen. Deze antracietkleurige betonplaten met klinkerstructuur ogen als traditioneel straatwerk maar bieden een aantal voordelen.

De klinkerplaat heeft in tegenstelling tot normale klinkers / tegels een aslast van 15 ton. Dat is hoger dan bij traditionele bestrating. Tevens is het niet mogelijk de klinkers eruit te rijden. Ook niet als er met een voertuig wordt gedraaid. Tot slot groeit er geen onkruid tussen de klinkers en zijn de platen snel en gemakkelijk te leggen en herleggen. Door het aangebrachte klinkermotief oogt de plaat heel netjes, aldus gemeente Lansingerland.

De Vermeulen Groep uit Hazerswoude-dorp heeft de 358 antracietkleurige klinkerplaten gemakkelijk met behulp van de zuignap kunnen plaatsen. De klinkerplaten van 2 x 2 meter en 2 x 1 meter en de driehoeken zijn 14 centimeter dik. De Noordersingel ligt er weer keurig bij.

Bekijk hier meer foto’s van de toegepaste klinkerplaten.

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01