Hoge T-wanden voor opslag uien, aardappels en tarwe

Voor de opslag van uien en aardappels maakt akkerbouwbedrijf De Winter uit het Zeeuwse Nisse sinds kort gebruik van T-wanden van MBS Beton. De opslag bestaat uit 30 CTAGRA wanden met een hoogte van 400 cm en een lengte van 100 cm. De elementen zijn geplaatst in een schuur van 45 x 25 meter.

Naast uien en aardappels wordt de opslag gevuld met tarwe. Onder de bedrijfsnaam Tarwecirkel levert dhr. de Winter bloem en meel aan warme bakkers in Nederland en België. Het onderscheidende aspect van Tarwecirkel is gelegen in het feit dat in het gehele groei- en productieproces geen bestrijdingsmiddelen worden toegepast. Het proces van rassenselectie, zaaien, teeltbegeleiding, goede bouwgrond, oogstplanning, homogene opslag, het analyseren en malen van tarwe tot het distribueren van bloem en meel naar de bakker is een gesloten circuit en als zodanig in handen van Tarwecirkel.

Voorheen maakte dhr. de Winter gebruik van pakken stro welke hij ongeveer acht hoog opstapelde om een afscheiding in de opslag te creëren. Bij het lossen van de uien, aardappels en het tarwe gingen de pakken echter gemakkelijk schuiven waardoor de akkerbouwer op zoek ging naar een alternatief. Drie jaar geleden bezocht hij de stand van MBS Beton op de agrarische beurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen waar hij de T-wanden in een folder zag staan. Hij hield de T-wanden in gedachten en besloot een referentieadres in de buurt te bezoeken waar men T-wanden met een hoogte van 300 cm had staan. Uiteindelijk maakte dhr. de Winter in 2015 de keuze om te investeren in T-wanden.

De opslag is inmiddels volledig in gebruik en dhr. de Winter is zeer tevreden met het eindresultaat. Hij vindt het een groot voordeel dat de wanden makkelijk om te zetten zijn waardoor de opslag flexibel in te delen is.

Bent u op zoek naar T-wanden, een sleufsilo of een ander prefab product van MBS Beton en wilt u net als dhr. de Winter eerst een kijkje bij een collega-agrariër nemen waar wij geleverd hebben, dan is dit altijd mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw agrarische adviseur.

Noord-Nederland: Arend Veijer, 06-1003 1329
Zuid-Nederland: Ger Verschuuren, 06-1291 8065

Meer foto’s van dit project vindt u hier

Meer informatie over Tarwecirkel vindt u op www.tarwecirkel.nl

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01