Keerwanden modern woonhuis Monster

In het kustdorp Monster is een modern woonhuis gebouwd. De oppervlakte van het perceel is optimaal benut door het woonhuis te voorzien van een kelder (www.kelderbouw.nl). In de kelder is mede een parkeergelegenheid. Om de kelder toegankelijk te maken, is een inrit gemaakt. Hovenier Gerrit Snijders uit Hoek van Holland is door de opdrachtgever ingeschakeld om de aanleg van deze inrit te verzorgen.

Vanaf de openbare weg is een hellingbaan gemaakt naar een lager gelegen plateau van ruim 5 x 5 meter. Ook dit plateau wordt gebruikt als parkeergelegenheid. Vanuit dit plateau is er toegang tot de kelder.

Aan de voorzijde van het woonhuis wordt een staalconstructie bevestigd. Deze staalconstructie heeft twee functies. Allereerst het realiseren van een loopbrug vanuit de woning naar de openbare weg. Ten tweede wordt de staalconstructie gebruikt om een terras te maken boven het lager gelegen plateau.

Om het hoogteverschil te overbruggen, zowel langs de hellingbaan als om het plateau, zijn keerwanden geplaatst. In opdracht van Hovenier Gerrit Snijders mocht MBS Beton zorgdragen voor de productie en levering van de keerwanden. Uitdaging in het ontwerp was het op een nette en voordelige manier realiseren van de door de architect bedachte gebogen keerwand. Om de kosten binnen de perken te houden is in overleg met Gerrit Snijders en de opdrachtgever gekozen deze wand gesegmenteerd en met vals verstek uit te voeren. Deze gebogen keerwand is uitgevoerd in de vorm van meerdere keerwanden van 80 cm lang. Elke keerwand is aan beide zijden voorzien van een afschuining.

Klik hier voor meer foto’s van het eindresultaat.

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01