Keerwanden voor seniorenappartementen en -woningen in Voorthuizen

Aan de Nieuwe Kampstraat in Voorthuizen is de bouw van zes seniorenappartementen en twee grondgebonden seniorenwoningen vergevorderd. Aan de achterzijde van de woningen is sprake van een beperkt hoogteverschil. Ten eerste een hoogteverschil tussen de tuinen en de achterliggende steeg en ten tweede een hoogteverschil tussen de tuinen onderling.

Vink Aannemingsmaatschappij uit Barneveld, verantwoordelijk voor het grondwerk op de betreffende locatie, heeft MBS Beton opdracht gegeven voor de levering van keerwanden om de hoogteverschillen op te vangen. De keerwanden zijn te verdelen in twee delen:

  1. De achterwand om het hoogteverschil tussen de tuinen en de ca. 50 cm lager achterliggende steeg op te vangen. Deze keerwand heeft een lengte van ca. 40 meter welke als eerste geplaatst is.
  2. Vervolgens zijn er, om het hoogteverschil tussen de tuinen onderling op te vangen, keerwanden haaks op de achterwand geplaatst. Deze keerwanden zijn voorzien van een voetsparing waardoor deze over de voet van de achterwand geplaatst konden worden. Door de hoeken op deze wijze uit te voeren is het aantal paselementen (dus extra kosten) beperkt.

Door het toepassen van de keerwanden worden de tuinen netjes op één niveau gebracht waardoor deze beter benut kunnen worden door de toekomstige gebruikers.

Het project in Voorthuizen is één van de projecten waarbij MBS Beton via Vink Aannemingsmaatschappij mag zorgen voor de levering van keerwanden. Vink is een begrip in Barneveld en wijde omgeving. Naast grondwerk is Aannemingsmaatschappij Vink onder andere actief binnen de afvalverwerking, recycling en beschikt zij over een eigen grondbank.

Met foto’s van dit project vindt u hier.

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01