Melkveebedrijf Van Velthoven breidt uit met sleufsilo’s en mestbak

In november 2016 heeft MBS Beton twee sleufsilo’s en één mestbak gerealiseerd bij melkveebedrijf Van Velthoven in Leende. In maatschap met zijn vrouw heeft dhr. van Velthoven een melkveebedrijf met 120 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Tot een aantal jaar geleden was het bedrijf gemengd met 60 melkkoeien en 40 stuks jongvee en 100 fokzeugen. “Dit was voor hedendaagse begrippen veel te klein en ook moesten er de noodzakelijke milieu- en welzijnsinvesteringen worden gedaan. Daarom hebben we vier jaar geleden besloten om te stoppen met de zeugen en de melkveetak uit te breiden,” licht de dhr. van Velthoven toe.

Voor de uitbreiding van de melkveetak bleek de bouw van een nieuwe melkveestal noodzakelijk. Daarbij moest ook de sleufsilocapaciteit op orde worden gebracht wat inmiddels gebeurt is met de twee nieuwe sleufsilo’s van MBS Beton. De sleufsilo’s bestaan uit CLAGRI wanden met een hoogte van 164 cm. De nieuwe stal beschikt tevens over een ruim strohok voor de kalfkoeien. Daarom hebben de melkveehouders uit Leende ook direct geïnvesteerd in een vaste mestopslag met de benodigde opvangmogelijkheden voor het percolaat in de vorm van een opvangput. De put heeft een capaciteit van 5.200 liter. De mestbak bestaat uit CLF12GZ wanden met een hoogte van 200 cm. Voor de verharding van de sleufsilo’s en de mestbak is gekozen voor asfalt.

Op basis van eerdere positieve ervaringen koos melkveebedrijf Van Velthoven bij de huidige uitbreiding wederom voor MBS Beton. “Ik heb in 2009 mijn sleufsilo voor de mais al een keer uitgebreid en kwam daarvoor in contact met Ger Verschuuren (red. agrarisch adviseur MBS Beton). Hij hielp me prima met een praktisch advies en afspraken werden goed nagekomen. Bij de huidige uitbereiding heb ik enkele offertes van de collega’s vergeleken maar MBS Beton kwam er met de beste prijs kwaliteitverhouding uit. Ook nu is er prima samen gewerkt en het resultaat mag er zijn!” aldus de tevreden melkveehouder.

Meer foto’s van het project vindt u hier.

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01

 

MBS Beton