Tevreden melkveehouder neemt tweede Silage Safe afdeksysteem in gebruik

MBS Beton heeft bij melkveebedrijf Van Leeuwen in Heenvliet een tweede Silage Safe afdeksysteem geleverd. Het melkveebedrijf bestaat uit 110 melkkoeien, 50 stuks jongvee en 50 hectare grond. De sleufsilo voor gras waar het nieuwe Silage Safe afdeksysteem wordt toegepast, is 11,5 meter breed en 20 meter lang.

Doordat de heer van Leeuwen één grote lasagnekuil maakt voor het hele jaar moet de kuil een aantal keer per seizoen open. “Het werk met de slurven, kuilkleed en autobanden is zeer arbeidsintensief,” vertelt de melkveehouder. Om de fysieke arbeidsdruk die bij het kuilen komt kijken weg te nemen, koos hij voor het Silage Safe afdeksysteem. De ervaring van de melkveehouder is dat het een makkelijk systeem is wat zeker een grote verlichting geeft. “Nu kunnen we het hele jaar door hetzelfde rantsoen voeren. Dit is voor de koeien heerlijk maar voor mij ook.” Hij ervaart ook dat het Silage Safe afdeksysteem het mogelijk maakt om de zijkant goed strak te trekken waardoor ook dit deel van betere kwaliteit is dan bij de traditionele manier van afdekken.

De heer van Leeuwen maakte via de vakbladen kennis met het Silage Safe afdeksysteem. Zijn interesse was gewekt en op internet bekeek hij filmpjes over de werking van het Silage Safe afdeksysteem. Vervolgens heeft hij bij MBS Beton een referentieadres opgevraagd waar hij is gaan kijken.

Bent u benieuwd of het Silage Safe afdeksysteem iets voor uw bedrijf is en neemt u graag net als de heer van Leeuwen eens een kijkje bij een collega-melkveehouder die één of meerdere afdeksystemen in gebruik heeft? Neem dan even contact op met onze agrarische adviseurs. Zij helpen u graag verder!

– Noord-Nederland: Arend Veijer, 06-10031329
– Zuid-Nederland: Ger Verschuuren, 06-12918065

Klik hier voor meer foto’s van de sleufsilo met het nieuwe Silage Safe afdeksysteem. 

Volg MBS Beton

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Download onze brochure
Contact

MBS Beton BV

Energieweg 2

3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8120.03.263.B01